Аналітик нашого Центру, Тарас Малишівський – учасник робочої групи з розробки стратегії Дубівської територіальної громади Івано-Франківської області

Реалізуючи місію підрозділу, яка полягає у сприянні сталому регіональному розвитку територій Прикарпаття, науковці підрозділу надають консалтинговому підтримку та допомогу  новоствореним територіальним громадам нашого краю. Так, під час реалізації проекту «Як угода про асоціацію впливає на малі громади», який реалізується в рамках інкубатору проектів CISEP за підтримки ЄС, молодший науковий співробітник підрозділу, аналітик регіонального економічного розвитку Тарас Малишівський взяв участь у засідання робочої групи щодо розробки стратегії розвитку Дубівської територіальної громади, яке відбулося 15 липня в с. Дуба Рожнятівського району Івано-Франківської області.

Процес створення стратегії розвитку громади – це завдання не з легких. Зокрема, коли мова йде про невеличкі громади. Проте, молодший науковий співробітник підрозділу разом зі своїм науковим керівником доцентом кафедри теоретичної і прикладної економіки Володимиром Стефініним переконані, що якісна довгострокова стратегія розвитку громади – це один із ключових чинників її майбутнього розвитку і процвітання. Саме тому, така стратегія повинна бути реалістичною та враховувати усі потенційні виклики та можливості, які матимуть безпосередній чи опосередкований вплив на розвиток громади. Зокрема, такими є виклики, які несе в собі Угода про Асоціацію із ЄС. Адже процес виконання Україною своїх зобов’язань в рамках даної угоди триває, а тому нас чекають зміни в нормативно-правовому полі, які, потенційно, генеруватимуть як і нові можливості, так і нові загрози для майбутнього соціально-економічного розвитку громад.

З метою оптимізації процесу стратегування, а також для підвищення його якості – Тарас Малишівський та інші учасники проекту – представили робочій групі по розробці стратегії Дубівської ОТГ свої напрацювання в рамках реалізації проекту «Як угода про асоціацію впливає на малі громади» – аналітичний документ із рекомендаціями.

Сподіваємось, їхні напрацювання будуть справді корисними, та дозволять Дубівській територіальній громаді створити справді ефективну та дієву стратегію, яке забезпечуватиме швидкий та якісний соціально-економічний розвиток громади.