Схід і Захід України разом: співробітники університету формують солідарність країни, поглиблюючи міжрегіональне співробітництво

Фахівчиня Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського університету Уляна Сидор  днями, на  запрошення проєкту «Демократичне врядування у Східній Україні», що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), провела дводенний семінар-практикум у Сєвєродонецьку.  Захід  присвячений  темі проєктного та фінансового менеджменту, публічних виступів  відбувся 6-7 серпня 2020 року. Аналогічний семінар-практикум відбувся 12-13 серпня 2020 року в місті Святогірськ Донецької області.

Подія об’єднала представників місцевого самоврядування  Луганської обласної державної адміністрації, громадських рад та громадських організацій Сходу України. Учасники вчились вибудовувати ефективні комунікації з міжнародними організаціями, писати грантові заявки, напрацьовувати навички фінансового менеджменту, практикувалися у публічних виступах та напрацьовувати партнерські зв’язки задля поглиблення міжрегіонального співробітництва в країні.

Фахівчиня розповіла учасникам про практичні поради та інструменти, які варто застосовувати при підготовці грантової заявки та впровадженні проєктів.  Не залишилися поза увагою й  питання повного циклу імплементації проєкту, тонкощі його успішної реалізації на кожному з етапів.

«Обмін знаннями та навичками, досвідом міста Івано-Франківськ щодо написання грантових заявок та управління проєктами є важливою складовою співпраці між містами Східної та Західної України. Такі заходи єднають, будують містки для майбутньої колаборації та формують передумови для економічного розвитку країни» – розмірковує Уляна Володимирівна, підсумовуючи свій досвід проведення тренінгу на теренах Східної України.

Довідково. «Демократичне врядування у Східній Україні» – п’ятирічий проект, що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID), направлений на зростання суспільної впевненості та довіри між громадянами та органами влади на Cході країни, краще розуміння ключових реформ, нових можливостей і суспільних змін. Проект працює в Донецькій та Луганській областях та спрямований на розширення участі громадян у процесах врядування на основі інклюзивних і демократичних громадянських цінностей, підвищення ефективності надання державних послуг, інтеграцію відокремлених, уразливих та ізольованих спільнот, та зміцненню громадської ідентичності. Проект є одним із інструментів досягнення ширшої мети USAID у сфері розвитку та пом’якшенню наслідків російської агресії проти України.