Відбулося засідання Ради партнерів Центру

«Якщо хочеш йти швидко – йди один.

Якщо хочеш іти далеко … ідіть разом»

 

У середу, 30 вересня відбулось засідання Ради партнерів Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».

Рада підтримала ініціативу розвитку Центру, та висловила побажання щодо майбутньої співпраці. Члени Ради запропонували власне бачення векторів розвитку структурного підрозділу університету, його основних завдань та пріоритетів діяльності. Підкреслено необхідність  зосереджувати роботу Центру у чотирьох сферах суспільних інтересів Прикарпаття: осіта, економіка регіону, політика та культура.

З огляду на актуальну потребу Прикарпаття в аналітичних даних, акцентовано увагу на важливості аналітики для побудови стратегічного бачення розвитку регіону у майбутньому (створення Стратегій розвитку Прикарпаття). Разом з тим, виокремлено важливість вільного доступу до аналітичних продуктів Центру усіх охочих, без зайвих бюрократичних процедур (які часто стають на заваді при отриманні необхідної інформації від державних органів статистики та контролю для зацікавлених осіб). Також, наголошено на «недостатній соціальній відповідальності» приватних компаній регіону, які, часто, не бажають відкривати вільний доступ до своїх баз даних у сфері соціальної інженерії, опитувань громадської думки тощо.   В рамках засідання обговорено важливість дослідження розвитку культури та, відповідно, туризму регіону. На прикладі Палацу Потоцьких, члени Ради партнерів обговорили важливість дослідження ключових «точок притягнення» у туристичній галузі регіону. Виокремлено важливість туризму у регіоні, як однієї з вагомих статтей надходження в бюджет Прикарпаття, яка відчутно виросла у відсотковому відношенні в структурі економіки регіону.

Представники ряду органів влади, а саме – Управління міжнародного співробітництва, євроінтеграції, туризму та інвестицій Івано-Франківської ОДА, Управління економічного та інтеграційного розвитку Івано-Франківської міської ради, висловили готовність всебічно співпрацювати із Центром у сфері обміну статистичних та аналітичних даних.

Члени Ради висловили власне бачення «Комунікаційної стратегії» Центру, обговорили важливість систематизації вихідних статистичних та аналітичних даних при роботі, створення уніфікованих баз пошуку із залученням сучасного програмного забезпечення.

За результатами засідання Ради партнерів, колективом Центру, здійснено обговорення та аналіз рекомендацій, розглянуто проект Положення про Раду партнерів Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника».