На базі Центру відбулася виробнича практика студентів спеціальності 112 – «Статистика»

З 25 січня по 6 березня 2021 року на базі Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону проводилась виробнича практика студентів-статистиків Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника. Протягом 6 тижнів студенти під керівництвом головного наукового співробітника центру, доктора фізико-математичних наук Михайла Осипчука виконували статистичне дослідження на замовлення Української кліматичної мережі. Тематика дослідження стосується вивчення обізнаності жителів України в проблематиці змін клімату. За результатами досліджень сформовано та передано замовнику звіт. Студенти-практиканти здобули досвід практичної роботи за спеціальністю. Ось кілька відгуків студентів.

Виробнича практика у Навчально-науковому Центрі соціологічних досліджень Прикарпатського регіону була досить пізнавальною та цікавою. Завдання, які виконували були справді пов’язані з аналізом даних, перед кожним новим завданням, яке нам потрібно виконати, керівник практики проводив детальний інструктаж та лекцію по даній темі. Також кожне вже виконання завдання ми аналізувати з керівником, та виправляли помилки, де це було потрібно. Я рада, що стала частиною дослідницького центру та змогла допомоги громадському сектору опрацювати масиви даних для розробки Data-based проектів рішень у сфері регіональних екологічних політик щодо змін клімату та кліматичної адаптації.” (Роксолана Стефурак, практикантка)

Під час проходження практики я здобув унікальний досвід роботи з масивами даних, зрозумів як і для чого проводяться соціологічні дослідження, відкрив для себе нові способи застосування моїх знань в реальному проекті, остаточно визначився з вектором мого подальшого професійного розвитку. Дуже вдячний Прикарпатському національному університету імені Василя Стефаника і Навчально науковому центру соціологічних досліджень за таку можливість.” (Роман Яремич, практикант)