Аналітики нашого Центру – учасники міжнародної наукової конференції молодих вчених «Соціологія у (пост)сучасності»

18-19 березня 2021 р. на базі Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна відбулася ХІХ Міжнародна наукова конференція студентів, аспірантів,  докторантів та молодих вчених «Соціологія у (пост)невизначеності».

Подія проводилась online у форматі дискусійних груп під керівництвом експертів та охоплювала широке коло проблематики як теоретичної так і прикладної соціології, як то: академічна соціологія, політична та історична соціологія, соціологія культури, молоді, реклами, гендерні дослідження, соціальний менеджмент, медіакомунікації та зв’язки з громадськістю, методи соціологічних досліджень.

В роботі даної конференції взяли участь науковці Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника.

Аналітик регіонального економічного розвитку, молодший науковий співробітник Тарас Малишівський ознайомив учасників заходу із тезами доповіді «Економіка майбутнього: використання соціологічних досліджень для пояснення та прогнозування економічної поведінки суспільства». «Незважаючи на те, що захід відбувався у форматі online, конференція була проведена на надзвичайно високому рівні. Доповіді учасників викликали жваві дискусії та обговорення, що свідчить про актуальність тих досліджень, які проводять молоді науковці-соціологи. Завжди цікаво та корисно виринути зі своєї «локальної наукової університетської бульбашки» та подискутувати із науковцями з інших регіонів. Так зявляються нові ідеї і стимул працювати ще активніше», – зазначив Тарас Володимирович, розмірковуючи про підсумки дводенного наукового заходу.

Молодший науковий співробітник дослідник регіональних політик Михайло Мосора виступив із темою наукової доповіді «Теоретико-методологічні підходи до аналізу етнонаціонального конфлікту як соціально-політичного явища». Науковець відзначив вагомість подібних заходів в контексті розвитку науки та аналітики в Україні. На переконання аналітика, конференція стала унікальною можливістю для молодих дослідників запропонувати науковому загалу авторські погляди на проблемні питання сучасної науки.  «Саме такі заходи, – зазначає Михайло Андрійович, –  дозволять українській науці якісно розвиватись у майбутньому, ставати цікавою для молоді та широкої громадськості».

Бажаємо нашим молодим науковцям успіхів у творчих пошуках, нових наукових звершень та участі у майбутніх конференціях тільки у режимі offline!