В Івано-Франківську дискутуватимуть: як досліджувати та популяризувати етнографічну Бойківщину

21 вересня з 9.30 до 14.30 у Прикарпатському національному університеті імені Василя Стефаника відбудеться лекторій та транскордонна фокус-групова дискусія за участі експертів, представників органів влади та місцевого самоврядування, туристичної індустрії, медіа та громадського сектору «Міжкультурний діалог у вивченні та популяризації спільної спадщини етнографічної Бойківщини». Подія впроваджується Карпатським інститутом аналітики “FrankoLytics”.


Захід реалізується в рамках проєкту міжнародної технічної допомоги «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні» Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020».


Транскордонна фокус-групова дискусія експертів покликана створити передумови для належного соціологічного дослідження етнокультурного регіону Бойківщини задля популяризації спадщини та розробки доказових політик кращої промоції, посилення міжкультурного діалогу та порозуміння на теренах україно-польського прикордоння.

Участь у події візьмуть:

  • науковці Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника;
  • партнери проєкту з Вищої державної професійної школи м. Хелм (Республіка Польща);
  • партнери проєкту з Брошнів-Осадської територіальної громади;
  • представники органів влади та місцевого самоврядування, туристичної індустрії, медіа та громадського сектору.

Програма заходу:

9.30 – Вітальне слово та представлення учасників.

9.40 – Транскордонна фокус-групова дискусія «Міжкультурний діалог у вивченні та популяризації спільної спадщини етнографічної Бойківщини».

11.00 – Брифінг з журналістами.

11.20 – Кава-брейк.

11.30 – Лекторій проф. Зигмунда Гадзінського (Вища державна професійна школа м. Хелм (Республіка Польща).

14.00 – Підсумки.

Подію організовано за фінансової підтримки Європейського Союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020. За зміст цього документа відповідальним є Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника. Зміст документа, за будь-яких обставин, не відображає позицію Європейського Союзу, ОУ або Спільного технічного секретаріату Програми транскордонного співробітництва європейського інструменту сусідства Польща-Білорусь-Україна 2014-2020 рр.

Довідково:

Проєкт міжнародної технічної допомоги «Ворота в Центральні Горгани: міжкультурний діалог на польсько-українському прикордонні» Програми транскордонного співробітництва «Польща – Білорусь – Україна 2014-2020» спрямований на популяризацію історико-культурної спадщини бойківського регіону польсько-українського прикордоння на території Брошнів-Осадської територіальної громади, посилення міжкультурних зв’язків, імплементацію спільних заходів зі збереження спадщини та підвищення туристичної привабливості. Його реалізація триватиме до кінця 2023 року.