Нова реальність туристичної індустрії Івано-Франківської територіальної громади в умовах COVID-19

Днями експерти та аналітики Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону спільно з науковцями факультету туризму Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника на замовлення Управління міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради розпочали дослідницький проєкт в рамках Меморандуму про співпрацю від 02 березня 2016 р.

Ініціатива впроваджується з метою розробки практичних рекомендацій та проєктів рішень для профільних відомств Івано-Франківської громади, дотичних до адміністрування туристичної індустрії, задля підтримки туристичного бізнесу через створення умов для роботи в реаліях глобального поширення вірусу COVID-19.

Дослідження розпочали із фокус-групової дискусії стейкхолдерів туристичної індустрії м. Івано-Франківськ, до участі в якій були запрошені представники влади, бізнесу та громадського сектору. На черзі опитування суб’єктів надання туристичних послуг на території Івано-Франківської територіальної громади, аналіз відкритих даних та інші методи вивчення.

Очікувано, презентація результатів ініціативи відбудеться на початку 2021 р.

Імплементація дослідницької ініціативи Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону відбувається під керівництвом провідної фахівчині та аналітикині структурного підрозділу університету Уляни Сидор за участі робочої групи до складу якої увійшли: директорка центру доц. Ольга Максимович, головний науковий співробітник, експерт статистичного аналізу даних проф. Михайло Осипчук, молодший науковий співробітник, аналітик регіонального економічного розвитку Тарас Малишівський.

Гайд проведення фокус-групової дискусії передбачав мозковий штурм на предмет пошуку можливостей для індустрії туризму обласного центру Прикарпаття, які відкриваються у зв’язку з глобальним поширенням вірусу COVID-19; конструювання соціально-демографічного профілю туристів та одноденних відвідувачів, які все ж відвідували Прикарпаття, починаючи з весни поточного року; аналіз кращих практик та дієвих механізмів адаптації до нових умов та ін.

Робоча група Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону, відповідальна за впровадження та методологію дослідження, висловлює вдячність учасникам фокус-групової дискусії за цікаві, оригінальні ідеї та слушні інсайти, які допоможуть суттєво покращити дизайн та методологію наступних етапів дослідження:

– Білоконь Анжеліка, керівниця туристичної агенції «Альбатрос Тур», голова туристичної ради м. Івано-Франківськ.

– Великочий Володимир, декан факультету туризму ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

– Вєнкова Ольга, керівниця туристичної фірми «Блюме»

– Гугіль Наталія, туристична агенція «Світи»

– Касапчук Катерина, керівниця туристичної фірми «Еней»

– Кицька Анастасія, керівниця агенції «ЄВРОПА ТУР»

– Кочерган Роман, керівник туристичної фірми «Романтур», заступник голови туристичної ради м. Івано-Франківськ

– Крук Андрій, туристична агенція «Кентавр Тур»

– Куштапіна Наталія, керівниця Івано-Франківської філії ПрАТ «КИЙ АВІА»

– Матійчик Андрій, керівник туристичної компанії «Апельсин», заступник голови туристичної ради м. Івано-Франківськ

– Матковський Володимир, менеджер ТОВ «ЕКТІВ ЮКРЕЙН»

– Польова Леся, доцентка кафедри готельно-ресторанної та курортної справи ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника»

– Сікорська Марія, ПрАТ «Івано-Франківськтурист»

– Сусак Аліна, тревел-блогер, представниця туристичної агенції «Tour Expert»

Висловлюємо подяку начальниці відділу Управління міжнародних зв’язків, туризму та промоції міста виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, секретарю туристичної ради м. Івано-Франківськ Уляні Басараб-Ганчак та колективу підрозділу за сприяння в організації дослідницького заходу на базі Івано-Франківської міської ради. Далі буде.