У 2023 році команда «FrankoLytics» працюватиме над реалізацією міжнародних проєктів спільно з партнерами Програми GIZ

Директорка «FrankoLytics» Ольга Максимович в складі української делегації у Німеччині взяла участь у стартовій конференції GIZ «Зміцнення громадянського суспільства у країнах Східного партнерства».

Напередодні 2023 року, у Берліні офіційно стартувала програма зі зміцнення громадянського суспільства у країнах Східного партнерства (далі — Програма). Міжнародна конференція ознаменувала початок нової програми, в якій взяли участь понад 100 представників організацій громадянського суспільства із Молдови, Вірменії, Грузії, України та Німеччини.

В рамках події учасники презентували свої країни та інституції, обговорювали спільні виклики, з якими стикається громадянське суспільство, зокрема, в умовах війни, а також напрацювати рішення щодо їх подолання.

Програма підтримуватиме інституції у розвитку ідей у сфері молодіжної та гендерної політики, залучення громадян до прийняття рішень, а також сприятиме налагодженню соціальних зв’язків для представників вразливих груп. Найкращі проєкти отримуватимуть гранти, вже починаючи із 2023 року.

Загалом програма охоплює понад 250 організацій громадянського суспільства із Молдови, Вірменії, Грузії, України та Німеччини та спрямована на розвиток внутрішньої та зовнішньої інституційної спроможності організацій, що подолали відбір, та відповідні етапи оцінювання. Серед них — Карпатський інститут аналітики «FrankoLytics».

Ініціативи нової програми покликані:

  • сприяти обміну досвідом та навчанню представників відібраних інституцій через організацію відповідних заходів;
  • створення мереж обміну досвідом;
  • фінансування та реалізацію пілотних заходів.


У такий спосіб програма сприяє стійкому та інклюзивному місцевому розвитку країн-учасників.
Довідково: «Зміцнення громадянського суспільства у країнах Східного партнерства» – це регіональна програма, що охоплює Грузію, Молдову, Україну та Вірменію, які прагнуть сталого та інклюзивного місцевого розвитку. Програму реалізує GIZ за дорученням уряду Німеччини для підтримки громадянського суспільства у країнах Східного Партнерства з перехідною економікою, асоційованих із ЄС, у їхньому прагненні досягати цілей сталого розвитку.

#SCSEaP #BetterLiveBeyondCapitals
GIZUkraine