Директорка Центру Ольга Максимович взяла участь у Міжнародних соціологічних читаннь пам’яті Наталії Паніної «Суспільство після пандемії: світ і Україна» та засіданні Правління Соціологічної асоціації України

Формати трансформуються, цінності – залишаються!

Традиційно, підводячи підсумки року, що минає, соціологічна спільнота України вшановує пам’ять Наталії Паніної, авторки Кодексу професійної етики соціолога, фундаторки національного моніторингу «Сучасне українське суспільство: динаміка соціальних змін», що виконується Інститутом соціології НАН України з 1992 р. Щороку, 10 грудня, в стінах Інституту соціології збираються дослідники, для яких соціологія стала сферою наукових інтересів, покликанням і професією. Участь у конференції та засіданні Правління Соціологічної асоціації України (далі – САУ) взяла також і директорка Навчально-наукового центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ДВНЗ «Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника» Ольга Максимович.

Яким буде суспільство після COVID-19? Які методи прийнятні для дослідження соціальних процесів в умовах пандемії? Що відбудеться з індустрією освітніх послуг після пандемії? Ось далеко не вичерпний перелік питань, що піднімалися доповідачами в рамках ХIV Міжнародних соціологічних читаннь пам’яті Наталії Паніної «Суспільство після пандемії: світ і Україна».

До переліку питань, що обговорювались соціологічним співтовариством на засіданні Правління громадської організації соціологів України, потрапили наступні теми: підготовка до проведення ІV Конгресу САУ «Трансформація соціальних інститутів в інформаційному суспільстві» (28-29 жовтня 2021 року); видавнича, дослідницька та науково-організаційна діяльність САУ; проведення Школи молодого соціолога; план роботи САУ на 2021 рік; етичні колізії окремих дослідницьких проектів та академічна доброчесність.