Відточуємо вміння проектного менеджменту! 

З 11 січня по 25 лютого 2021 року фахівці Навчально-наукового Центру соціологічних досліджень Прикарпатського регіону ПНУ імені Василя Стефаника (далі – Центр) за сприяння Міжнародного Фонду «Відродження» навчалися у блискучого лектора і бізнес консультанта, професора KSE Сергія Гвоздьова, засвоюючи з представниками низки інших вітчизняних аналітичних центрів курс «Проєктний менеджмент».

Завдяки практичним лекціям-тренінгам було здобуто важливі знання і навики щодо планування проектів та їх ефективної реалізації. Зокрема, було отримано детальні відповіді на питання, які лежать в основі діяльності будь-якого аналітичного центру:

Модуль 1: Які завдання вирішує проектний менеджмент? Навіщо реалізують проекти і за яких умов можна розраховувати на їхню успішність? Як правильно управляти часом і підтримувати високу мотивацію впродовж роботи над проектом?

Модуль 2: Які види ризиків можуть підстерігати виконавців проектів? Що таке система управління ризиками? Як можна виявляти ризики і як варто правильно реагувати на них? Чому доцільно створювати «Картки ризику»? Як можна мінімізувати ризики за методикою «Lean Startup»?

Модуль 3: Як планувати проекти і створювати сітковий графік виконання робіт? Що таке критичний шлях проекту і у який спосіб можна його скоротити? Які стадії управління проектами? Які навички необхідні для успішного керівництва проектами і розвитку проектної групи?

Моуль 4: Яку еволюцію пройшли методології управління проектами? У чому суть методик «CСPM» та «PERT»? Як управляти термінами проекту і розірвати порочне коло мультизадачності?

Модуль  5: Яким чином управляти проектами за методологією «Scrum»? Як правильно оцінювати освоєні обсяги робіт? Як побудувати проектну організацію, що вміє навчатися?

Модуль 6: Які існують сучасні ефективні методики управління якістю в проектах?

У перервах між кроками курсу «Проектний менеджмент» члени команди Центру систематично зустрічалися для виконання домашніх завдань, відточуючи свою майстерність у справі розробки проектів. Важливим досвідом стали спеціальні зустріч-консультації групи із професором, метром освітньої програми, під час яких було отримано цінні поради щодо налагодження ефективної роботи університетського аналітичного центру.

Після успішно складеного підсумкового тестування сертифікати про проходження курсу «Проектний менеджмент» отримали: директорка Центру Ольга Максимович, провідна фахівчиня, фінансова менеджерка та аналітикиня Уляна Сидор, експерт з доброго врядування, публічного управління та доброчесності Роман.Пятківський,  аналітик смарт спеціалізацій Василь Варварук,  молодший науковий співробітник, дослідник регіональних політик Михайло Масора та молодший науковий співробітник, аналітик регіонального економічного розвитку Тарас Малишівський.

Становлення університетського  аналітичного центру успішно триває! Команда Центру висловлює подяку Ініціативі з розвитку аналітичних центрів, яку виконує фонд у партнерстві з Ініціативою відкритого суспільства для Європи (OSIFE) та за фінансової̈ підтримки Посольства Швеції̈ в Україні за блискуче менторство на шляху до формування ціннісної конституції та належних організаційних основ  нашої теперішньої та майбутньої діяльності!

Від імені команди Центру висловлюємо шанування та глибоку повагу ментору курсу, відмінному професіоналу  Сергію Гвоздьову за надані знання, творчі інсайти та щире натхнення до розвитку!