Дослідження та статті експертів FrankoLytics відтепер можна знайти на онлайн-платформі Аналітичної бібліотеки Civil Society Home

Сьогодні, в час стрімкого технологічного розвитку, віддаленої інформаційної діяльності людини виникла нагальна потреба бібліотеки, яка може слугувати не тільки традиційним сховищем для книг, а й своєрідним інформаційним центром, де можна отримати доступ до інформації в електронному вигляді.

Важливо й те, що динамічний стиль життя сучасного користувача бібліотеки часто потребує не тільки доступу до книг як інформаційного ресурсу чи первинної інформації, а актуалізує запити на нарощування інноваційних інформаційно-аналітичних ресурсів.

Відтак 12 лютого 2024 року в Україні запрацювала відкрита Аналітична бібліотека, за ініціативи громадської організації ІСАР Єднання, яка має на меті стати найбільшою онлайн-платформою аналітичних даних. Команда Карпатського інституту аналітики “FrankoLytics” радо підтримує та долучається до ініціативи. Книгозбірня служить інтелектуальним посередником між людиною та інформацією й часто призводить до відкриття нової важливої ​​інформації дослідниками.
Саме тут можна знайти систематизовану колекцію аналітичних ресурсів, присвячених громадянському суспільству в Україні, які ретельно відібрані експертами та доступні для ознайомлення. Цінним є й те, що онлайн-бібліотека доступна, не тільки для послуговування даними, а також дослідники можуть вільно додати свої власні напрацювання чи засвідчити експертизу.

В онлайн-сховищі Аналітичної бібліотеки “FrankoLytics” за посиланням, дослідники діляться напрацюваннями, а тематика наукового фокуса спрямована на аналітику громадянського суспільства, бізнес-середовища, політологічного аналізу суспільних змін, освітніх та молодіжних політик, перспектив туристичного спрямування та демографії. Також науково-публіцистичні матеріали експертів — у розділі “публікації”.

Напрочуд цінним є те, що онлайн-книгозбірня продовжує стабільно поповнюватися змістовними дослідженнями. В Аналітичній бібліотеці можна відстежити чималу базу досліджень інституцій та фахових науковців України. А сам ресурс функціонує на платформі Civil Society Home.
Бібліотека не тільки має амбітну мету об’єднати та створити найбільший функціонал аналітичних досліджень, але й “об’єднати зусилля аналітичної спільноти для збільшення впливу, видимості та створення спільних баз аналітики”. Також це нагода дослідникам, донорам, грантодавцям, працівникам медіасфери познайомитися із профілями організацій, експертів та результатами їхньої наукової діяльності.

Аналітична Бібліотека і ДІМ Громадянського суспільства створені в межах проєкту “Ініціатива секторальної підтримки громадянського суспільства”, який реалізовується ІСАР Єднання у консорціумі з Українським незалежним центром політичних досліджень (УНЦПД) та Центром демократії та верховенства права (ЦЕДЕМ) завдяки щирій підтримці американського народу, наданій через Агентство США з міжнародного розвитку (USAID).

Довідково:

Аналітична Бібліотека створена для дослідників, які можуть вільно додати свої напрацювання на сайт. Також нею легко зможуть скористатися зацікавлені сторони (донори, розробники політик тощо), переглядаючи завантажені на сайт аналітичні продукти. Ця платформа має на меті сприяти кооперації у сфері досліджень, зробити їх видимішими та впливовішими, а також підвищити вивченість тем, важливих для розуміння українського громадянського суспільства.